Jos schrijft over auto'sJos schrijft over auto's


Over ons

Jos schrijft over auto's

Hallo ik ben Jos, 54 jaar oud en ben geboren in Arnhem. Tegenwoordig woon ik in Amsterdam. Ik heb vroeger op school autotechniek gestudeerd. Echter toen ik van school af kwam kon ik direct een baan krijgen bij mijn vader in de bouw. Jaren lang heb ik niks gedaan met auto's. Sinds 4 jaar ben ik weer actief als autodealer! Hiervoor heb ik aantal cursussen gevolgd. Dit werk bevalt mij heel erg goed! Ik vind het leuk om auto's te verkopen aan mensen. Wat mij hieraan bevalt is vooral het goed adviseren van mensen en ze dan zelf hun keuze laten maken!

Archief

Een tweedehands oldtimer kopen; waar je op moet letten

Is het altijd al een droom geweest om een tweedehands oldtimer te bezitten? Een klassieke wagen is een droom van velen. Toch kan deze droom moeilijk lijken om te verwezenlijken. Toch is dit niet het geval. Wil je jouw droom werkelijkheid maken en een tweedehands oldtimer kopen? Lees dan gauw verder voor tips en meer informatie waar je vooraf op moet letten. Zo doe je altijd een goede koop en rijd jij binnenkort in de klassieke wagen van je dromen.

Weet wat je wilt

Veel mensen weten exact welke klassieke wagen ze willen. Of het nu een oude Jaguar is of een klassieke MG, toch is het goed om meer te weten over jouw droomwagen. Zijn er nog onderdelen beschikbaar voor deze wagen en wat zijn de dingen die vaak stukgaan aan de auto. Bij de bekende klassieke Eend moet je bijvoorbeeld goed opletten of er geen roest onderaan de auto zit. Door meer te weten over jouw klassieke wagen, kun je beter zoeken naar jouw droomauto. Zo kun je een auto in relatief goede staat vinden of je kunt flink afdingen op de prijs, wanneer de auto niet meer in topstaat is.

Erkende verkoper

Er zijn zowel voordelen van het kopen van een oldtimer bij een particulier, als bij een handelaar. Waar je bij de particulier al gauw een betere prijs kunt krijgen, ben je bij de handelaar weer verzekerd van een goede of betere auto dan bij de particulier. Bij een handelaar kun je nog weleens garantie krijgen en kun je extra informatie opdoen. Wanneer je bij een particulier koopt, moet je vooraf zeer zeker zijn van de koop. Er kunnen namelijk altijd ongewenste mankementen voordoen bij een tweedehands oldtimer.

Een investering voor later

Heb je nog dat ene zetje nodig om die prachtige oldtimer te kopen? Wanneer je de middelen hebt om een oldtimer te kopen, is het zeker de moeite waard om deze koop ook echt te doen. Het is natuurlijk heerlijk om zelf ritjes te maken in deze klassieke wagen, maar ook met de oog op de toekomst is het een geweldige koop. Oldtimers zijn namelijk nog altijd goede investeringen. De prijs blijft vaak niet gelijk, maar blijft juist stijgen. Wanneer je jouw oldtimer goed onderhoud, kan deze over tien jaar weer heel wat meer opleveren.

Wil je ook een tweedehands oldtimer kopen? Waar wacht je dan nog op? Maak gebruik van bovenstaande tips, voordat je doorgaat met de koop. Heb je een mooie wagen gezien die aan alles voldoet? Koop dan jouw droomauto en geniet van deze geweldige investering. Neem daarnaast ook zeker een kijkje op de website van Autobedrijf Timmer.